Leonidas wint van Michelin FC (6-3)

Leonidas wint van Michelin FC (6-3)

Zaterdag 7 juni jl. nam Leonidas het op tegen het Noord-Ierse Michelin FC uit Ballymena. De wedstrijd was een onderdeel van het trainingskamp van de Ierse ploeg. Leonidas speelde met een combinatieselectie, bestaande uit spelers die aankomend seizoen zullen uitkomen in het eerste en tweede team van Leonidas zondag. Willem Klijnoot, trainer van zondag 2, trad deze wedstrijd op als hoofdtrainer.

Het team van Leonidas, dat bestond uit spelers onder de 23 jaar, maakte indruk. Hoewel er na acht minuten al de 0-1 op het scorebord stond, was de gelijkmaker van Olaf van der Sande vier minuten later al een feit. De ruststand was 4-2 voor Leonidas. Doelpuntenmakers voor Leonidas resp.: Alan Engelhard, Zafer Yildiz en Alex Semedo.

De ploeg liep na de rust nog verder uit. Zowel Alex Semedo (5-2) als Zafer Yildiz (6-2) maakte ieder een tweede doelpunt in de wedstrijd. De einduitslag werd uiteindelijk 6-3. De wedstrijd was voor Leonidas een uitgelezen mogelijkheid om spelers te testen en was bovendien een mooie afsluiter voor de vakantie.

Michelin FC is een Noord-Ierse ploeg uit Ballymena. Het team werd 45 jaar geleden opgericht door werknemers van de Michelin autobandenfabriek aldaar. Michelin, bekend als sponsor van de Formule 1, was jarenlang de werkgever van alle spelers in het team. Tegenwoordig werken nog maar enkelen in de fabriek en zijn er ook spelers ‘van buiten’ tot de ploeg toegetreden. Michelin FC is meer dan een doorsnee bedrijfselftal. Zij komen uit in de Co. Antrim Saturday Morning League, vergelijkbaar met de eerste klasse in Nederland. Trainer van Michelin FC is David Brown.

Foto’s van de wedstrijd zijn terug te vinden op de site van fotograaf John Groeneweg. www.leonidasfoto.nl

Leave A Response


− vier = 0