Leonidas zondag – SVW/Eritrea 2-2

Leonidas zondag – SVW/Eritrea 2-2

Leonidas speelde donderdag 31 juli jl.  een oefenduel tegen SVW/Eritrea. Leonidas speelde een zeer goede wedstrijd. In de tweede helft kwam de ploeg met 2-0 voor door Olaf van de Sande en Elhoucine Hammach (penalty). In de 80 en 82 minuut kwam Eritrea terug met de 2-1 en 2-2.

Het nationale voetbalelftal van Eritrea, dat in 2012 verdween na een wedstrijd in Oeganda, dook onlangs op in Gorinchem. De zeventien voetballers en hun teamarts zijn nog altijd als groep bij elkaar. In december 2012 deed de ploeg mee aan een regionaal voetbaltoernooi in Oeganda. Na een verloren wedstrijd tegen Rwanda gingen de mannen een middagje de stad in. Vervolgens bleven ze weg. Emigratie is in Eritrea verboden, waarmee de spelers zich behoorlijk in  de problemen zagen. Terugkeer was uitgesloten. Oeganda verleende het elftal daarom asiel.
Na een jaar zonder werk en vaste verblijfplaats in Oeganda vertrok de ploeg naar Europa en kwam uiteindelijk in Nederland terecht. Het centraal Orgaan opvang Asielzoekers bracht ze onder in Gorinchem. Het elftal vond bij SVW onderdak en is blij weer te kunnen voetballen.

Leave A Response


zes − = 2