Cliftonville FC – Leonidas (zo) 1-1

Cliftonville FC – Leonidas (zo) 1-1

Zondag 3 augustus jl. speelde Leonidas een vriendschappelijke wedstrijd tegen Cliftonville FC op Solitude, een stadion met ruimte voor 8000 bezoekers,  in Belfast. De openingsfase was duidelijk voor Leonidas. Burak Dogan kreeg twee grote kansen. Olaf van der Sande miste nipt na een lange bal van Tadeau van la Parra. Ook een schot van Alex Semedo van 20 meter kan met moeite door de Ierse keeper worden gekeerd. In de 41ste minuut is daar eindelijk de 0-1 door Olaf van der Sande met een prachtig ingekopte corner van Burak Dogan.

De tweede helft opent met een gevaarlijke lange bal van Nick Slotboom, die zich goed had vrijgespeeld, net over het doel heen. In de 69e minuut krijgt Cliftonville een strafschop, na een vermeende overtreding van keeper Roy Rondeltap. Cliftonville FC zet daarmee de score op 1-1. Het blijkt de eindstand.

Opstelling: Rondeltap, Liefden, S. van Waas, Navajas Sanchez, Belghar, Dogan, Van La Parra, Slotboom, Destanovic, Semedo en Van Der Sande.
Invallers: Chouaibi, Kazbogan, Anker, Pinas, Grootenboer.

Zaterdag 2 augustus 2014 vertrok de ploeg van trainer Koos Waslander voor een korte trip naar Noord-Ierland. Leonidas nam het daar op tegen Cliftonville FC uit Belfast. De wedstrijd was een onderdeel van de Family Fun Day van de Ierse club, vergelijkbaar met een Nederlandse open dag. Cliftonville FC heeft net als Leonidas een rijke historie. Cliftonville werd opgericht in 1879 en is daarmee de oudste club van Noord-Ierland. De Reds, zoals ze in de volksmond ook genoemd worden, boekten jarenlang toonaangevende successen in de Premier League. De laatste twee seizoenen sloot de club af met een kampioenschap.

Op maandag 4 augustus vliegt Leonidas weer terug naar Nederland.

 

In januari 2012 speelde Leonidas al eerder vriendschappelijk tegen Cliftonville FC tijdens de traditionele nieuwjaarswedstrijd. Vanwege de slechte weersomstandigheden werd er toen gespeeld op Woudestein. De stand was toen 2-2.

 

Leave A Response


− 4 = vijf