Leonidas heeft amateurprimeur met vanishing spray

Leonidas heeft amateurprimeur met vanishing spray

Leonidas is de eerste amateurvereniging in Nederland, waarbij tijdens een wedstrijd door de scheidsrechter gebruik gemaakt zal worden van vanishing spray. Donderdag 7 augustus jl. is tijdens de wedstrijd Leonidas zaterdag tegen Leonidas zondag door verenigingsmanager en scheidsrechter Donny Scharloo, de spuitbus gehanteerd.

Deze spray, officieel Fair Play 9.15 geheten, werd tijdens het WK in Brazilië al gebruikt door scheidsrechters om de muur bij een vrije trap op de juiste afstand te houden. De scheidsrechter spuit wat spray rond de plek waar de vrije trap wordt genomen en vervolgens op 9 meter 15 een streep waarachter de muur moet blijven staan. Na een minuut is de spray op waterbasis uitgewerkt en is de lijn verdwenen.

Onlangs heeft de KNVB besloten ook bij alle Eredivisie-, KNVB Beker- en overige officiële wedstrijden van de bond gebruik te maken van vanishing spray. Scheidsrechter Danny Makkelie had zondag 3 augustus jl. de Nederlandse primeur tijdens het duel tussen Ajax en PEC Zwolle toen er werd gespeeld om de Johan Cruijff Schaal.

De wedstrijd Leonidas zondag tegen Leonidas zaterdag is geëindigd in 7-0. Leonidas zondag tegen Leonidas zaterdag is geëindigd in 7-0. De ruststand was 4-0. Doelpuntenmakers: Semedo, Liefden, Grootenboer, Van Den Oudeland (2x) Belghar en Hammach.

 

Leave A Response


8 + negen =