KNVB-jubileumvlag voor Leonidas

KNVB-jubileumvlag voor Leonidas

Leonidas heeft zaterdag 4 oktober jl. uit handen van Wendy Brown van de KNVB de jubileumvlag van de KNVB ontvangen ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de voetbalbond. Op de vlag prijkt het nieuwe embleem, dat tijdens het WK in Brazilië ook al op de shirts van Oranje te bewonderen was. Het embleem, een grote witte leeuw staat symbool voor de
Nederlandse voetbalhistorie. De KNVB viert dit jaar zijn 125-jarig bestaan en heeft ter ere van dit jubileum speciaal dit embleem laten ontwerpen. De bond vereert met deze nostalgische leeuw de authentieke en gedurfde speelstijl kenmerkend voor het Nederlandse voetbal. Het symboliseert tevens de start van een nieuw tijdperk, waarbij het zal draaien om voetbal met eenvoud, trots en eenheid.

Op 8 december 2014 bestaat de KNVB precies 125 jaar. In de week van 8 december zullen verschillende festiviteiten door het hele land georganiseerd worden om de geschiedenis van de KNVB en het voetbal samen met voetballend Nederland te
vieren.

Op de foto v.l.n.r.: Joop Engelen (bestuur), Wendy Brown (KNVB), Chris Rossaert (bestuur) en Donny Scharloo (vereningingsmanager).

Leave A Response


− 4 = twee