Ruud Dekker winnaar Masters Vijfen 2016

Ruud Dekker winnaar Masters Vijfen 2016

Op 17 december jl. werd wederom het Masters Vijfen toernooi gehouden. Er staat inmiddels al een flinke rij Masters op de wisselbeker. Dit jaar kon de naam van Ruud Dekker worden toegevoegd. Eigenlijk kon dat ook niet anders gezien zijn prachtige kerstpak! Het was weer een geslaagde middag met dank aan de dames achter de bar!

Begin jaren 90 begon het toenmalige 5e elftal met een jaarlijks biljarttoernooi, waarbij diverse zelf ontworpen spelregels het spel zeer attractief maakten. Dobbelstenen en telefoonboeken werden belangrijke onderdelen. De winnaar kreeg de Master-titel en mocht de wisselbeker een jaar lang thuis op de schoorsteen zetten. Na het overlijden van Hans Hollander, de gangmaker achter deze activiteit, kreeg dit mastertoernooi in 1998 zijn naam. Met een knipoog naar de taal (en naar het vijfde elftal) werd de naam: Hollander Masters Vijfen. Het elftal is al heel wat jaren niet meer actief, maar het toernooi wordt nog elk jaar in december gehouden. Een uitgebreid artikel erover verscheen in het jubileumboek ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Leonidas.

Met dank aan: Leonard de Vos

Leave A Response


zes − = 5