Zaterdag 1 haalt de nacompetitie

Zaterdag 1 haalt de nacompetitie

Op 13 mei jl. moest Zaterdag 1 winnen van het reeds gedegradeerde Lombardijen om zeker te zijn van nacompetitie. Onder de rook van de Kuip bleek al snel dat de tegenstander zich niet zonder slag of stoot wilde overgeven, vooral enkele oudere zeer geroutineerde spelers maakte het Leonidas flink lastig. Ook het  aanwezige thuispubliek moedigde hun ploeg luidkeels aan en overstemde zo zelfs het schorre keelgeluid van Cor Kreukniet.

Toch was Leonidas meer in de aanval en gaf verdedigend weinig tot niets weg. Na een kwartier ging Shurby Marchena achter een knappe dieptepass aan en scoorde de 0-1. De voorsprong werd zelfs uitgebreid, toen de Lombardije keeper niet goed uitverdedigde en Gio Bonaventura Santos de hoek voor het uitkiezen had. Vlak voor rust kreeg Lombardijen de enige goede kans, maar deze fraaie solo werd net geen treffer.

In de tweede helft verzuimde Leonidas de voorsprong uit te breiden. De thuisploeg gaf meer ruimte weg, waarvan Leonidas door het maken van verkeerde keuzes niet wist te profiteren. Ht bleef zo dus 0-2. In eerste instantie zal Leonidas nu DVV’09 en Rockanje onder zich moeten houden. Vooral het in de competitie veel scorende Rockanje, dat net het kampioenschap miste, lijkt een tegenstander van formaat.

Met dank aan: Don de Hoog

Leave A Response


een + 6 =