Zondag 1 besluit seizoen in stijl

Zondag 1 besluit seizoen in stijl

Het reeds gedegradeerde TAC’90 bleek op  14 mei jl. toch over enkele zeer goede spelers te beschikken. Uit in Den-Haag had Leonidas al met veel moeite drie punten kunnen behalen.  Nu was Leonidas wel veel sterker, maar de uitvallen van TAC’90 waren best gevaarlijk. Ibrahim el Mourabit tekende voor de 1-0, waarna Issam el Hank de score verdubbelde en zo een 2-0 ruststand neerzette.

Tijdens de rust werd het kampioensteam van Zondag 2 gehuldigd, dat eerder in de morgen met behulp van hun trainers de erewedstrijd tegen het kampioensteam Zondag 4 winnend had kunnen  afsluiten.

In de tweede helft kreeg Leonidas een strafschop, die door Issam l Hank feilloos benut werd. Daarna ging de verdediging eerlijk gezegd een beetje freewheelen en gaf zo keeper Joao Almeida de kans zijn niet geringe kwaliteiten te tonen. Diverse TAC’90 aanvallers verschenen alleen voor hem maar konden hem toch niet voorbij. Slechts twee keer was hij niet opgewassen tegen het aanvalsgeweld. Omdat invaller Luc Obeng Lionahr ook eenmaal doeltreffend afrondde werd 4-2 de eindstand. Alphense Boys verloor de laatste wedstrijd, zodat Leonidas met 8 punten voorsprong kampioen is geworden.

Feyenoord liet op groot scherm in de gezellige Leonidaskantine zien ook iets opgestoken te hebben van Leonidas kampioenswedstrijd, namelijk dat een snelle  voorsprong bevrijdend werkt. Onder luid gejuich werd ook het Feyenoordkampioenschap gevierd. Ook verenigingsmanager Donny Scharloo was blij, zijn Sparta redde het. Alleen Ajax-supporter Peter Luijken moest troostend op zijn scooter gezet worden.

In de rust van Feyenoord-Heracles reikte Don de Hoog namens de Vrienden van Leonidas de prijzen voor de MPV’s (Most Valuable Player). In zijn speech roemde hij de kwaliteiten van nummer drie Zakaria Alrami, de nummer twee Peter Gommeren en volgens hem de onbetwiste nummer een Adnan Alisic. Deze laatste speelde als één van de oudste spelers alle 26 wedstrijden, was nooit geblesseerd of geschorst, praatte nooit tegen de scheids. Bovendien een speler, die op het moment dat hij wordt aangespeeld al weet wat hij met de bal gaat doen en over een prachtige steekpass bezit.

Met dank aan: Don de Hoog

Leave A Response


− 1 = twee