Onnodig verlies in en tegen ‘s-Gravenzande

Onnodig verlies in en tegen ‘s-Gravenzande

Dinsdag 8 augustus jl. speelde Zondag 1 tegen ‘s-Gravenzande, dat evenals Leonidas afgelopen seizoen promoveerde naar de Hoofdklasse, maar dan op Zaterdag. Leonidas had een bliksemstart. Het was wederom Jeremy van Uunen, die de verdediging te snel af was en de 0-1 scoorde. Leonidas was in de eerste helft wel sterker, niettemin betekende een afstandsschot de gelijkmaker. Leonidas reageerde pijlsnel, uit de eerste tegenaanval maakte Adnan Alisic, na een fraaie een-twee, de 1-2, waarna het rust was.

In de tweede heft kantelde de wedstrijd, de scheidsrechter nam beslissingen, waarmee Leonidas het bepaald niet eens was. Enkele spelers bleven praten en mopperen en haalden daarmee zichzelf uit hun spel. Ook nu betekende een afstandsschot de 2-2. Toen vlak voor tijd de bal  in het bezit van de Leonidasaanval was, vond een achterhoedespeler het noodzakelijk de scheids  te bekritiseren, wat bestraft werd met een directe  vrije schop tegen, die bovendien nog door de tegenpartij benut werd. Het bracht een 3-2 verlies. Een wijze les dus uit deze vriendschappelijke wedstrijd voor de toekomst: Praten tegen de scheids, of hij nu slecht, matig of goed is, helpt niet. Je gaat er alleen maar slechter van spelen.

Zaterdag 12 augustus speelt Leonidas Zondag 1 tegen Barendrecht oom de Patrick Stolk Cup het terrein van WFB aan de Hofdijksweg 46A in Ouddorp. Aanvang 18.00 uur. Toegang is gratis.

Met dank aan: Don de Hoog

Leave A Response


4 − vier =