Debuut hoofdklasse: Punt voor Zondag 1

Debuut hoofdklasse: Punt voor Zondag 1

Op 3 september jl. speelde Zondag 1 de eerste competitiewedstrijd in de hoofdklasse.  De Bataven uit Gendt waren op het Erasmuspad de tegenstander. Zij waren vorig seizoen als middenmoter geëindigd en vormden zo een aardige graadmeter voor het niveau in deze klasse. AN afloop kon de volgende conclusie worden getrokken: Voetbaltechnisch en qua veldspel zal Leonidas zich wel kunnen handhaven. Het is afwachten hoe de ploeg zich zal wapenen tegen het enorme fysieke  spel.

Leonidas had de gehele wedstrijd een veldmeerderheid, maar had de enorme pech, dat Jeremy van Uunen zich , zonder een bal of tegenstander in de buurt, verdraaide en geblesseerd na 25 minuten het veld moest verlaten. Vlak voor de rust kon de uitblinkende Bataven-keeper nog op wonderbaarlijke manier met zijn teen een treffer van Assad el Harti voorkomen.

Ook na de rust wist de Batavenkeeper schoten van Assad el Harti, Houcine Hammach, Iylias Chouaibi en baltovenaar Zakaria Alrami handig te pareren. De wil om toch te winnen gaf de Bataven de ruimte om een onverdiende driepunter binnen te halen. Gelukkig hield de verdediging voor de tweede achtereenvolgende keer de nul , dus moest  Leonidas genoegen nemen met een punt.

Met dank aan: Don de Hoog

Foto: Carla Vos

 

 

Leave A Response


+ vijf = 11