Eerste winst voor Zondag 1 in Hoofdklasse

Eerste winst voor Zondag 1 in Hoofdklasse

Hollandia uit Hoorn, gelegen op slechts enkele meters van het  mooie IJsselmeer was op 10 september jl. de tegenstander van Leonidas. Er werd gefluisterd dat trainer Gilberto de Wildt bij slecht presteren de selectie een strafdouche in het woeste IJsselmeer in het vooruitzicht had gesteld. Gelukkig leverde de ploeg een puike teamprestatie, die voldoende was voor drie punten en een warme douche.

In de eerste helft was het vooral aftasten aan beide kanten. Het jeugdige Hollandia en Leonidas kwamen niet tot uitgespeelde kansen, Leonidas was wel meer in balbezit. Ruststand 0-0.

Dat veranderde in de tweede helft, waarin veel meer gebeurde. Een handsbal leverde Leonidas een penalty op, die door uitblinker Ilyas Chouaibi weliswaar in tweede instantie, een van zijn weinige minpuntjes, benut werd (0-1). Die voorsprong gaf de ploeg niet de benodigde rust. Leonidas was te onrustig en kond de bal niet goed in bezit houden. Door te vechten als leeuwen (vrij naar Donny Scharloo) werden de 3 punten binnengehaald. Daarvoor waren enkele fabelachtige reddingen van keeper Mitch Franken, een acrobatische omhaal van Dwight Krolis  op de doellijn en het zich met ware doodsverachting werpen voor de uithalende spits door Admir Alisic voor noodzakelijk.

Met dank aan: Don de Hoog

Leave A Response


zes − 6 =