Zaterdag 1 wint ook tweede bekerwedstrijd

Zaterdag 1 wint ook tweede bekerwedstrijd

Op zaterdag 2 september jl. was het Erasmuspad het decor van de eerste bekerwedstrijd tussen Swift Boys en Zaterdag 1. Een wedstrijd die eindigde in een 3-2 overwinning voor Leonidas. Moerkapelle had de eerste bekerpartij met 7-5 gewonnen. Leonidas was dus benieuwd hoe sterk het elftal zou zijn in de wedstrijd op 9 september jl. als Leonidas moest aantreden tegen Moerkapelle.

Op het prachtige complex bleek Moerkapelle een fysiek sterke knokploeg in de goede zins des woords, waarbij de trage verdediging het zwakkere gedeelte van het team was.  Leonidas maakte daar in de eerste helft twee maal handig gebruik van; steekballen stelden Churby Marchena en Tadeau van la Parra in staat ieder te scoren. Jammer genoeg  kon de Moerkapelse keeper Jordy Molendijk nog van een derde treffer afhouden. Zwakke verdediging van Leonidas bij een vrije schop betekende de 1-2.

Na de rust was Leonidas wel sterker, maar het spel was onrustig. Er werd ook te egoïstisch en te moeilijk gespeeld, waardoor het voor de supporters nog lang spannend bleef. Weer een goede steekbal, eindelijk, bracht de beslissing. Churby Marchena had geen moeite om de 1-3 te maken.

Met dank aan: Don de Hoog

 

Leave A Response


1 × vier =