Bijna ‘perfect game’ voor Zondag 1

Bijna ‘perfect game’ voor Zondag 1

Na het uiterst teleurstellende verlies tegen RKHVV op 24 september jl. hadden de spelers afgelopen week flink met elkaar gesproken, elkaar en vooral zichzelf niet sparend. De eindconclusie was duidelijk, het kan en moet veel beter.

Op zondag 1 oktober jl. was tegenstander MSC uit Meppel op het Erasmuspad het slachtoffer van Leonidas’ enorme dadendrang. Iedere speler van de keeper tot de linkerspits was tot op het bot gemotiveerd, er werd gevochten voor iedere meter, zelfs door spelers, die dat doorgaans niet zo gewend zijn.

MSC had last van een voortdurende ademnood en kon het niet bijbenen. Trainer Gilberto de Wildt had in zijn team een basisplaats ingeruimd voor David Kappel. Hij had maar 6 minuten nodig om de 1-0 aan te tekenen. Daarna brak de droommiddag voor Assad el Harti aan. Daartoe in staat gesteld door zijn ploeggenoten schoot hij de bal, maar liefst vijf maal, in de 14e, 25e, 38e, 57e en 80e minuut achter de kansloze MSC-keeper in het net.

Waarvan de tegendraadse kopbal uit een voorzet op maat van aanvoerder Issam el Hank de mooiste door supporters de mooiste werd gevonden, temeer omdat koppen normaal gesproken niet Assads sterkste punt is. Tegen het einde liet de ploeg de teugels iets vieren om zo MSC wat kansjes te geven om tegen te scoren. Keeper Michel Franken was door de galavoorstelling voor zijn neus niet in slaap gesust en wilde ook bijdragen met een clean sheet en hield de nul. Hij zag invaller Ousama Yehklef zelfs uit een schier onmogelijke hoek de 7-0  maken. De aanwezige toeschouwers hebben genoten van een aantrekkelijke partij  met veel goals en  knap uitgevoerd functioneel combinatiespel.

Met dank aan: Don de Hoog

Leave A Response


7 − vijf =