Mager resultaat voor Zondag 1 in Leidschendam

Mager resultaat voor Zondag 1 in Leidschendam

Op zondag 17 december jl. was voor Zondag 1 in Leidschendam de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Eindelijk was de ploeg nagenoeg  compleet, dus werd er gehoopt op een goed resultaat.

De wedstrijd is op een behoorlijke teleurstelling uitgelopen. Zoals vaak in dit seizoen heerste Leonidas in de ruimte tussen de twee strafschopgebieden, maar aanvallend was het de minste wedstrijd van dit seizoen.  RKAVV had zich, vanuit hun standpunt, tactisch uitstekend op het Leonidasspel ingesteld. Vooral de twee snelle vleugelspitsen zorgden voor vrij veel gevaar.

Na ongeveer een half uur liet de Leonidasverdediging een RHAVV-er ongehinderd doorlopen. Hij maakte er dankbaar gebruik van. De rust brak dus met 1-0 aan.

Na de hervatting volgde in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De weinige Leonidas-schoten waren trainingsballen voor de RKAVV-keeper. RKAVV wist enkel counters niet in doelpunten om te zetten. Daardoor bleef Leonidas hoop houden op een punt. Er werden drie wissels ingebracht. Vooral het inbrengen van de bere- en kopsterke Luc Obeng Lionahr was een gouden greep.  Eindelijk kon er druk gezet worden, het was een terechte beloning voor Lionahr, dat juist hij de niet meer verwachte 1-1 in het net schoot.

Terugkijkend op de eerste seizoenhelft mag Zondag 1 in tevreden zijn met een 5e plaats op de ranglijst. Leonidas heeft prima potjes gespeeld afgewisseld met enkele mindere partijen. In de winterstop kunnen de langdurig geblesseerden nog verder aansterken. Met een compleet basisteam moet het mogelijk zijn het resultaat van de eerste maanden te overtreffen.

Met dank aan: Don de Hoog

Leave A Response


2 + zes =