Nipt verlies Leonidas in Nieuwjaarswedstrijd

Nipt verlies Leonidas in Nieuwjaarswedstrijd

Om verschillende redenen miste de ploeg op 6 januari tijdens de traditionele nieuwjaarswedstrijd tegen Sligo Rovers Tsanislav Tsankov, Admir Alisic, Iylias Chouaibi, Zakaria Alrami en aanvoerder Issam el Hank. Toen al snel bleek dat de verdediging ernstige steken liet vallen, werd voor het ergste gevreesd. Al vlak na de start moest de uitstekende scheidsrechter Roelof Luinge naar de stip wijzen, wat 0-1 betekende. Geknoei in de achterhoede leidde zelfs tot 0-2. Assad el Harti bewees ook tegen een full-profclub uit de Premier League een echte spits te zijn en maakte er 1-2 van. Hernieuwd geknoei leidde zelfs tot een 1-4 ruststand.

In de tweede helft rechtte Leonidas zijn rug en kwam op uitstekende wijze terug in de wedstrijd. Onder leiding van uitblinker Peter Gommeren, die vele grimmige, doch sportieve duels meestal winnend afsloot, werd de druk opgevoerd. Assad el Harti benutte koeltjes een toegekende penalty. Vervolgens liet Luc Obeng Lionahr tergend langzaam  de bal vanaf rechts in de linkerhoek verdwijnen. Topscoorder Assad el Harti wilde niet achterblijven en knalde zijn derde de gelijkmaker in de touwen. Het leek een gelijkspel te worden, echter  uit een rommelige onoverzichtelijke situatie maakte Sligo Rovers’Craig Moorehoose, al dan niet uit buitenspelpositie, de winnende 4-5.

Al met al toch een goed resultaat. In een terugblik overheersen de positieve punten, maar vooral het verdedigen moet resoluter en minder risicovol worden.

Met dank aan: Don de Hoog

 

Leave A Response


acht + 9 =