Pupil van de week: Kris de Graaf

Pupil van de week: Kris de Graaf

Zondag 11 maart jl. begon troosteloos met flinke regenbuien boven Schiebroek-Zuid. Uiteindelijk is het een prachtige dag geworden, in het bijzonder voor Kris de Graaf. Kris is 6 jaar en voetbalt sinds dit seizoen met veel plezier bij Leonidas in het illustere team JO9-3 (zie ook: http://www.rksvleonidas.com/2017/11/jo9-3-legt-tegenstander-over-de-knie/).

Kris weet al een paar jaar dat je in Rotterdam voor een leuke pot voetbal met technische hoogstandjes beter naar het Erasmuspad kunt gaan dan naar één van de stadions in de stad. Hij komt dan ook heel regelmatig kijken bij de wedstrijden van Zondag 1.

Verenigingsmanager Donny Scharloo had gevraagd of hij zich deze zondag als pupil van de week al om 11.30 uur bij Leonidas wilde melden voor de thuiswedstrijd tegen RKHVV. Hij mocht overal bij zijn en is flink in de watten gelegd. Hij was bij de wedstrijdbespreking, heeft volop meegedaan aan de warming-up en mocht het openingsdoelpunt maken. In de rust -bij een 2-0 voorsprong- hebben de mannen Kris in de kleedkamer op tafel gezet om te vertellen wat er nóg beter moest. Ik weet niet wat hij precies heeft gezegd, maar feit is dat RKHVV uit de eerste aanval na de thee 2-1 maakte… Het is maar goed dat Leonidas nog 3-1 scoorde en de drie punten gewoon in Rotterdam bleven.

Een letterlijk hoogtepunt voor Kris was dat de halve selectie hem na afloop bij het vieren van de overwinning een paar keer in de lucht heeft gegooid (en weer netjes opgevangen). Het feest was helemaal compleet toen hij de wedstrijdbal met namen en handtekeningen van Zondag 1 naar huis mocht meenemen. Hij hoefde daar niet eens een hattrick voor te maken! De bal heeft een prominente plek in zijn kamer gekregen en zal nooit meer worden gebruikt om te voetballen.

Namens Kris wil ik de spelers van Zondag 1, de staf en Donny Scharloo heel hartelijk bedanken voor een onvergetelijke middag! We zijn blij dat Zondag 1 heeft gewonnen en wensen de mannen veel succes en voetbalplezier in de komende wedstrijden!

Kees de Graaf
Vader van Kris de Graaf

Leave A Response


7 + = twaalf