Leonidas JO9-3 ongeslagen kampioen!

Leonidas JO9-3 ongeslagen kampioen!

De kersverse kampioen Leonidas JO9-3 is op zaterdag 26 mei in jl. het zonnetje gezet aan het Erasmuspad. Speciaal voor de kampioenswedstrijd tegen TOGB mocht het team deze keer op het hoofdveld aantreden, pal voor de kantine. Verenigingsmanager Donny Scharloo creëerde een topsfeer: bij ieder doelpunt (en ze maakten er veel!) knalde het ‘Danza Kuduro’ keihard uit de speakers en riep hij de tussenstand om.

De buurt heeft met volle teugen mogen meegenieten van het doelpuntenfestijn, want na een stroef begin (0-1 achter) hebben de jongens TOGB met maar liefst 14-4 afgedroogd.

Na de wedstrijd mochten de jongens en trainer Arif één voor één het bordes bij de bestuurskamer beklimmen en van jeugdcoördinator Issam el Hank een medaille in ontvangst nemen. Daarna reikte Issam onder luid applaus de gouden kampioensbeker uit aan de aanvoerder en stond patat en limonade klaar, aangeboden door de vereniging.

De kille cijfers van de voorjaarscompetitie: 11 wedstrijden gespeeld, 1 gelijk en 10 gewonnen. 110 doelpunten voor en 22 tegen. JO9-3 heeft geen punt gestolen en is de terechte kampioen.

JO9-3 is een bijzonder stel. De meeste jongens speelden vorig seizoen al samen bij Leonidas. Toen waren ze nog erg jong. Deze groep is aan het begin van dit seizoen aangevuld met een paar jongens die nog maar net uit de kleuterschoolbankjes kwamen. Het team is dus een mix van JO7 en JO8-spelers, maar is het hele seizoen in de JO9-competitie uitgekomen. De jongens hebben dus steeds tegen oudere, (veel) grotere en fysiek sterke tegenstanders gevoetbald. Dat was geen enkel probleem!

Niet één speler van JO9-3 is ook maar een seconde bang geweest voor een tegenstander. Met behoorlijk goed voetbal, scherpte, inzet en een puike conditie hebben ze de tegenstanders moedeloos gemaakt. Die conditie is te danken aan de trainingen op maandag en woensdag. Een training van JO9-3 heeft alleen een vast aanvangstijdstip. Het tijdstip waarop de training eindigt, is daarentegen variabel. Dat wil zeggen: het is niet uit te sluiten dat sommige leeftijdgenootjes al liggen te pitten als onze jongens van veld 3 komen….

Dit seizoen was een leuke bijkomstigheid dat veel jongens van het team in de competitie zaten bij jongens uit een hogere klas van hun school of oudere jongens uit de buurt. De onderlinge wedstrijden hebben ze uiteraard gewonnen! Wat is er dan mooier om na de wedstrijd die grotere jongens op het schoolplein of in de buurt nog eens te confronteren met de uitslag?

Volgend seizoen gaat het team een paar klassen hoger voetballen. De trainer en de ouders hebben een paar maanden de tijd om de jongens er mentaal op voor te bereiden dat ze niet meer iedere week hun tegenstanders gaan oprollen. Dat maakt natuurlijk helemaal niet uit. Het plezier staat nog steeds voorop en met dezelfde inzet en trainingsarbeid moet het lukken om er in 2018-2019 wéér een mooi seizoen van te maken.

Niet alleen de jongens, maar ook de ouders van JO9-3 hebben dit seizoen heel veel plezier gehad. Ze hebben de jongens trouw twee keer per week naar de training gebracht, alle wedstrijden bezocht en de jongens aangemoedigd. Iedere week hebben ze de jongens beter en sterker zien worden.

JO9-3 traint nog een paar weken door en gaat de komende drie zaterdagen op tournee bij een aantal toernooien in de regio. De jongens weten dat er nog meer bekers te verdienen zijn, dus de verwachtingen zijn hooggespannen…… Hopelijk kunnen ze het superseizoen in stijl afsluiten met een paar mooie resultaten!

Met dank aan: Kees de Graaf

IMG-20180526-WA0003 IMG-20180526-WA0002

Leave A Response


+ negen = 13