Zondag 1 bezorgt DHC  forse nederlaag

Zondag 1 bezorgt DHC  forse nederlaag

Het was te merken, dat er op zondag 13 mei niet zoveel kilometers hoefden te worden gereden voor de uitwedstrijd van Zondag 1. In Delft waren er veel Leonidas-supporters aanwezig. Zij hadden na afloop zeker geen spijt van hun uitstapje, want zij werden getrakteerd op prachtige aanvallen, mooie doelpunten en fraaie driehoekjes van gallery-play.

De wedstrijd  DHC – Leonidas begon echter slecht, Keeper Michel Franken moest, toen hij voor de eerste keer echt getest werd, direct de bal uit het net halen. Maar Leonidas stelde snel orde op zaken. Zakeria Alrami kogelde een vrije schop binnen voor de 1-1. Peter Gommeren liet een teruggelegde bal fraai in de bovenhoek verdwijnen, Assad el Harti rondde een messcherpe voorzet van rechts feilloos af en Ibrahim el Mourabit zorgde voor de mooiste goal door de bal praktisch vanaf de zijlijn schitterend in de rechterbovenhoek te krullen. Dit alles gaf een 1-4 ruststand.

In de tweede helft was de wedstrijd  gespeeld en was het tijd voor gallery-play, het was genieten.  Gescoord werd er nog twee maal. Een netjes op Oussama Yekhlef teruggelegde bal werd door hem tot goal gepromoveerd. Verder kapte Ibrahim el Mourabit zijn tegenstander uit en faalde alleen voor de keeper niet. Bovendien werd maar liefst drie maal het houtwerk  getest, kortom er was genoeg te zien.

Zondag, 20 mei, is er een thuiswedstrijd tegen de kampioen SJC, die  om 14.00 uur begint. Dus een uur later dan normaal.  Een wedstrijd die gewonnen moet worden om in de race voor nacompetitie te blijven. Het is die dag ook Oud-Ledendag bij Leonidas. Er wordt dus gerekend op een enorme support van alle (oud-)Leonidassers om dat doel te bereiken.

Met dank aan: RKSV Leonidas

Leave A Response


9 × vijf =