Zondag 1 pakt drie punten

Zondag 1 pakt drie punten

Na twee weken rust werd  op zondag 6 mei jl. weer in de bus gestapt met als bestemming Gendt  in de buurt van Nijmegen. Bataven, de tegenstander, was bepaald nog niet vrij van degradatiezorgen en gooide er fysiek behoorlijk de beuk in, overigens op een faire manier.

Leonidas was voetballend beter  en kreeg in de eerste helft enkele goede kansen. Een prima voorzet van Ibrahim el Mourabit werd lichtjes getoucheerd, zodat Assad el Harti net niet goed uitkwam om te scoren. El Harti op zijn beurt speelde zich aan de rechtervleugel vrij om El Mourabit fraai aan te spelen, maar deze krulde de bal net buiten de palen. El Harti scoorde daarna wel, de scheidsrechter wees al naar het midden, maar de grensrechter had als een van de weinigen buitenspel geconstateerd, zodat het tot aan de rust 0-0 bleef. Zelfs de fanatieke Batavensupporters waren het erover eens dat hun ploeg daar goed weggekomen was.

In de tweede helft kwam Leonidas toch aan een voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Zakaria Alrami werkte Peter Gommeren de bal van dichtbij tegen de touwen voor de 0-1. Bataven gooide alles op alles om toch nog in ieder geval een punt te halen en gaf daarbij dus noodgedwongen veel ruimte weg. Van de  behoorlijke kansen, die Leonidas toen kreeg hadden er toch minstens twee benut kunnen en moeten worden. De afwerking duurde vaak te lang of stierf in schoonheid. Gelukkig hield uitblinker Faisel Mellah achterin iedereen bij de les, zodat de terugreis met drie punten in de tas aanvaard kon worden.

Met dank aan: Don de Hoog

Leave A Response


7 + een =