Tinus Bosselaar overleden

Tinus Bosselaar overleden

Leonidas heeft kenninsgenomen van het overlijden van Tinus Bosselaar. Hij werd 82.

Na zijn geweldige voetbaljaren bij Sparta kwam Tinus samen met Cor Hendriks – eveneens een echte Spartaan – begin jaren zeventig voetballen in het derde elftal van Leonidas. Dit was een dusdanig sterk elftal dat een kampioenschap niet uitbleef. Toen het eerste elftal van Leonidas in degradatieproblemen verkeerde deed voorzitter GZ de Vos een beroep op Tinus en Cor om hun voetbalcapaciteiten in te zetten om niet uit de tweede klasse te degraderen, wat uiteindelijk ook lukte. Ook het zaalvoetbalteam was een sterk en populair team, mede door het goede voetbal dat de toeschouwers te zien kregen. Na een viertal jaren ging Tinus weer terug naar Sparta. Ook naast het voetbal was hij actief bij Leonidas, onder meer als leider in de juniorafdeling waar zijn zoon, Tinus junior, speelde. Hij leidde het “gouden” bolleboffenteam naar de finale! Vorig jaar was hij aanwezig bij de reunie van dit team.

Namens RKSV Leonidas wensen wij de familie Bosselaar veel sterkte toe.

Foto uit het Leonidas-Archief: In 1982 overhandigde Tinus Bosselaar (l) tijdens het Blauw-Witte-Mannetjes-Diner in café-restaurant Engels een fraai Leonidasbord aan voorzitter Henk Peinemann (r)

Met dank aan: Leonard de Vos

Leave A Response


+ 4 = twaalf