Eerste thuisoverwinning Zaterdag 1

Eerste thuisoverwinning Zaterdag 1

Zaterdag 3 november jl. was het Erasmuspad het toneel van de strijd tussen Leonidas en Excelsior Amateurs. Excelsior had een handbalverdediging voor hun doel opgetrokken en probeerde met lange trappen nog wat gevaarlijk te zijn. Leonidas was veel meer aan  de bal, maar schiep in de eerste helft niet veel echte kansen, zodat 0-0 een logische ruststand was.

In de tweede helft werd met veel meer aanvallende intenties gespeeld, de 1-0 kon dan ook niet uitblijven. Ebu Arslan was het beheerste eindstation van een goed lopende aanval (1-0). Daarna gaf de scheidsrechter een corner tegen, die na protesteren van wat Excelsior -spelers werd omgezet in een penalty wegens vermeend hands. Het werd de 1-1.

Leonidas moest opnieuw aan de bak. De beloning voor het aanvallende spel kwam toch, toen Leandro Victoria een mooi opgezette aanval met een schuiver in de rechterbenedenhoek  afrondde (2-1). In de slotfase werd Franklin Janga met rood bestraft, wegens een poging tot slaan, nadat hij behoorlijk werd vastgehouden. De stand veranderde niet meer. De drie punten konden worden bijgeschreven.

Met dank aan: Don de Hoog

 

Leave A Response


acht × = 48