Mooi bezoek Sint Erasmuspad

Mooi bezoek Sint Erasmuspad

Op zijn verjaardag kwam Sinterklaas op 5 december even na 3 uur, samen met Chaos-Piet en Zwervers-Piet  aan op het eerste veld. De jeugd zat binnen al ongeduldig te wachten. Natuurlijk moesten de Pieten eerst hun techniek laten zien, gelukkig duurde het niet lang en gingen ze binnen van alles lekkers strooien. De Sint herkende enkele moeders, die bij AH werken en hem vaak helpen met het kopen van snoepgoed. Met het geheugen van de Sint zit het wel goed. Moeiteloos lepelde hij de namen op van een aantal spelertjes en het bijbehorende team.

Dorstig van het zingen kreeg de jeugd wat te drinken, waarna de Pieten-Bingo begon. Er waren prachtige leren  ballen te winnen. Zwervers-Piet was vrij streng en liet de jongens met een valse bingo een Sinterklaasliedje zingen. Het viel op hoe tekstvast hij zelf was. Gastheer Don de Hoog probeerde hij ook een liedje te laten zingen. Maar Don had toch echt als eerste zijn hele bingokaart vol. Zijn gewonnen bal verdween natuurlijk naar een pupillen-elftal.

Verder was het nog even schrikken, want de Sint verloor zijn mijter, iedereen kon genieten van zijn prachtige witte haardos. Daarna moest de  Sint helaas weer verder. De jeugd verdween nog naar de commissiekamer om de traktaties op te halen en ging daarna door de regen weer naar huis.

Met dank aan: Don de Hoog

Leave A Response


8 × = vierenzestig