Derde winst na winterstop voor Zaterdag 1

Derde winst na winterstop voor Zaterdag 1

Op zaterdag 23 februari jl. heeft Zaterdag 1 goede zaken gedaan door op de Honingerdijk hekkensluiter Excelsior Amateurs met 0-2 te verslaan. Het werd een eenzijdige wedstrijd met veel meer balbezit voor Leonidas en een makkie voor keeper Elton Evora, die geen moeite had zijn doel schoon te houden. Het wachten was dus op de Leonidas-goals. Ook in deze wedstrijd was het afronden het grootste probleem. Voor de rust was er slechts een afgekeurde goal, toen de keeper de bal losliet, waarvan Leonidas profiteerde. Waarom de scheids het doelpunt afkeurde, was voor alle aanwezigen een raadsel.

Na de rust viel toch de eerste goal. De Excelsiorkeeper werkte de bal met een sliding uit zijn doel richting cornervlag. Franklin Janga schoot, ondanks zijn hevige kiespijn, de bal met een fraaie boog in het doel, waarbij Rachid  Grant het beslissende tikje voor de zekerheid gaf.  Een krappe voorsprong dus. Met één uitval van Excelsior kon ‘t weer gelijk staan. Rechtsback en kilometervreter Don Sergio Bergtop maakte op een van zijn uitstapjes naar voren aan alle onzekerheid een eind door de 0-2 in het net te werken.

Dit resultaat geeft een vijfde plaats in de klassering, die zaterdag 2 maart verstevigd of verbeterd kan worden met een inhaalwedstrijd uit tegen het Vlaardingse CION. Op het ongebruikelijke tijdstip van 11.30 uur zal aan de Kooikersweg 2 afgetrapt worden.

Met dank aan: Don de Hoog

Leave A Response


× 2 = zestien