Thom Wanders overleden

Thom Wanders overleden

Met groot verdriet hebben familie en vrienden op 25 maart 2019 afscheid moeten nemen van Thom Wanders, op een leeftijd van 77 jaar.

Thom was een ras Leonidasser, speelde vanaf zijn veertiende jaar, aan de Rand van Rotterdam, Langs het Schiekanaal, als midvoor, gevreesd door iedere keeper in de regio. Toen Leonidas verhuisde naar de Erasmussingel in Schiebroek, debuteerde Thom, op een jonge leeftijd van zeventien jaar in het eerste elftal.

In 1961 behaalde Leonidas onder leiding van trainer Piet Confurius voor het eerst in 31 jaar een kampioenschap. Het betekende de allereerste promotie van de club. Thom Wanders maakte deel uit van dit legendarische elftal, dat kampioen werd tegen Westlandia en promoveerde naar de tweede klasse district West 1. Thom werd eveneens gekozen voor het Katholieke Nederlands Elftal  en scoorde tegen Oostenrijk. Leonidas heeft een voetballegende verloren.

Met dank aan: Ton van Schaik

Leave A Response


× 1 = vier