Zondag 1 verslaat hekkensluiter

Zondag 1 verslaat hekkensluiter

Op zondag 10 maart ging de reis naar de Meern. Deze nummer laatst had  de laatste drie wedstrijden gewonnen en was dus bezig uit het dal te kruipen. Dus was het oppassen geblazen had trainer Koos Waslander de jongens ingepeperd. De over het veld staande stormachtige wind maakte goed voetbal praktisch onmogelijk. Leonidas hadden de eerste helft de wind mee, maar slaagde er toch niet in veel doelpogingen te doen. De rust brak dan ook met 0-0 aan.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Leonidas kreeg diverse goede mogelijkheden. Stanislav Stankov raakte de lat en testte daarna de keeper met een hard  schot. Door en prachtige 25m-knal van Ibrahim El Mourabit nam Leonidas een v0orsprong. Een onnodig weggegeven corner aan De Meern verdween, gedragen door de wind, rechtstreeks in het doel (1-1).

Vlak daarna verrichtte de prima keepende Joao Almeida een wereldredding, door  een vrij ingeschoten bal met zijn voet uit het doel te houden. Vervolgens trok Leonidas weer ten aanval. Een voorzet van links werd door Assad el Harti feilloos bij de tweede paal binnen gewerkt. Deze voorsprong  werd niet meer uit handen gegeven. De 3 punten waren binnen.

Zondag 1 speelt 17 maart thuis tegen het Brabantse Nuenen. De aftrap is om 13.00 uur. De ploeg hoopt op veel supporters.

Met dank aan: Don de Hoog

One Comment

 1. busdriver maart 13, 2019 at 9:19 pm - Reply

  DE MEERN – Hekkensluiter De Meern heeft weer eens verloren in de Hoofdklasse B. De ploeg van Hans de Wit was bezig aan een goede reeks van drie overwinningen op rij, maar zondag riep Leonidas De Meern een halt toe: 1-2.

  Hans de Wit (De Meern): “Hadden de 2-1 moeten maken”

  De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. In het winderige De Meern werden het eerste kwartier amper kansen genoteerd. De ruststand was dan ook 0-0.

  In de tweede helft was er een stuk meer te beleven. Elf minuten na rust kwam Leonidas op 0-1 voorsprong via Ibrahim el Morebit. Via een bijzondere treffer van Alain de Koter werd het 1-1 in De Meern. Hij profiteerde van de wind en draaide een hoekschop in één keer het doel in.

  Een kwartier voor tijd kwam De Meern echter weer op achterstand. Assad el Harti kopte de 1-2 binnen en daarmee was de eindstand bepaald.

  Alain de Kooter (De Meern): “Het was vandaag moeilijk voetballen”

  56′ Ibrahim el Morebit [0-1]
  69′ Alain de Koter [1-1]
  76′ Assad el Harti [1-2]

  De Meern blijft de hekkensluiter van de Hoofdklasse B. Het heeft 11 punten uit 20 duels. Het verschil met nummer 14 Vlissingen is slechts één punt, maar De Meern heeft twee duels meer gespeeld.

  Bron: rtv utrecht

Leave A Response


zeven − 4 =