Goed weekend voor Zaterdag 1

Goed weekend voor Zaterdag 1

Leonidas Zaterdag kreeg vrijdag, 12 april, in het hoger beroep tegen opgelegde de puntenstraf succes geboekt. De ploeg kreeg eerder vier punten in mindering en werd daarnaast voorwaardelijk uit de competitie genomen. Zaterdag 1 kreeg na het beroep drie punten terug en tevens verviel het voorwaardelijk uit de competitie nemen. Door het terugkrijgen van de punten stond Zaterdag 1 meteen weer op een veilige plek.

Gesterkt door dit besluit vertrok het team zaterdag, 13 april,  naar het onder de rook van het Feyenoord-stadion spelende FC IJsselmonde. Vanaf het begin af was Zaterdag 1 vooral conditioneel de betere partij. In de eerste helft leidde dat slechts tot twee afgekeurde doelpunten. De ruststand was dus g steeds 0-0.

In de tweede helft braken de momenten van Giovanni dos Reis aan. Hij produceerde een zuivere hattrick.  Als eerste strafte hij een te zachte terugspeelbal goed af, vervolgens kapte hij een tegenstander fraai uit en schoof de bal in de verre hoek. De derde goal was het mooist: een fantastisch afstandsschot, dat in de Kuip niet had misstaan. Het betekende 0-3. Keeper Elton Evora stopte een strafschop waardoor 0-3 ook de eindstand werd.

Met dank aan: Don de Hoog

Leave A Response


+ zeven = 14